Lovelace Courtyard

I have been fascinated by the rapid development and maturing of the Lovelace Courtyard, a slender space between the back of the Pennethorne building and the extra run of studios which were added – it is thought – by Norman Shaw to the north of the Royal Academy Schools.   The space has been landscaped by Peter Wirtz who designed the courtyard to David Chipperfield’s offices in Berlin, a comparably urban space.   He uses the most minimal means:  no more than cobbles, a curving path and grass;  but to great effect, bringing green into the heart of London:- 

image

image

Standard

3 thoughts on “Lovelace Courtyard

  1. Mark Fisher says:

    It is a delightful space : Chipperfield is au fond a minimalist – less is more than enough. You see it in the Neues Museum, and in the River and Rowing in Henley, and here in the Lecture Theatre.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s