The New Whitney

Adam Weinberg, the Director of the Whitney, very kindly arranged for me to see the new Whitney which is nearing the end of a long period of planning, construction and fundraising ($700M) and is due to open next spring.   It’s located right at the bottom of the High Line between Washington Street and the Hudson, with big roof terraces on nearly every floor.   It’s huge and very generously proportioned, with eight floors and more than half the space devoted to back-of-house facilities – conservation studios, staff offices and teaching spaces.   It should be good Piano, exhibiting his best characteristics of lightness and looseness and permeability.

These are the views from the roof terrace:

image

image

image

This is the view north up the Hudson:

image

This is the vertiginous staircase:

image

Standard

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s